Data: 2011-02-09 13:17:12
Temat: Re: Krem maślany z jajkami
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 9 Feb 2011 03:36:00 -0800 (PST), slawek7 napisał(a):
> Ten krem z jajkami surowymi dodawanymi do masła robi cukiernai, ktora
> potem to sprzedaje więc bali by sie chyba o zatrucie jakby cos było
> nie tak.
Legalna cukiernia/lodziarnia czy zakład zbiorowego żywienia itp nie może
używać surowych jajek bez uprzedniej obróbki cieplnej. Jest to zabronione.
Wiem, bo koleżanka ma sieć cukierni.
To samo jest z przemysłową produkcją makaronów.
> sam. Krem na bazie budyniu jest ciężki i to nie jest to samo.
Jeśli budyń stanowi przewagę nad masłem, to moze i tak. Mój jest lekki jak
chmurka. Musi być tylko dobrze ubity.
I polecam:
http://www.kuchnia.tv/forum/?topic/krem_1-1837
|