Data: 2008-02-28 07:17:46
Temat: Re: Lodówka w kuchni... pojemniki... co w środku.
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> A ja ugotowane ziemniaki przepuszczam przez praskę do miski, ugniatam
> i równam powierzchnię, dzielę na 4 części, 1. część odkładam na bok,
> a puste miejsce uzupelniam mąką ziemniaczaną. Od razu mieszam i ugniatam
ciasto
> (nie dodaję jajka). Następnie formuję okrągłe kluski z dołeczkiem pośrodku
> (wielkość wg uznania). Zawsze wychodzą.
Proporcje ziemniaków do mąki ziemniaczanej przygotowuję tak samo, jajko
dodaję i ziemianaki przed mieleniem schładzam w lodówce, z ciepłymi
ziemniakami jeszcze nigdy mi ciasto nie wyszło dobre/ ciasto o odpowiedniej
konsystencji
Pozdrawiam
Monika
|