Data: 2016-09-20 19:04:48
Temat: Re: Margaryny zakazane, ale nie w Polsce niestety.
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .09.2016 o 14:15 cef <c...@i...pl> pisze:
> W dniu 2016-09-20 o 10:13, Trefniś pisze:
>> W dniu .09.2016 o 01:46 Dariusz K. Ładziak
>> <d...@n...pl> pisze:
>>
>>> Trefniś pisze:
>>>> Siła tego mitu jest tak wielka, że nawet odstraszająca (uwodorniony
>>>> olej
>>>> palmowy!) nazwa nie jest zmieniana.
>>>
>>> Jaki znowu "uwodorniony olej palmowy"? Widziałeś ty w życiu na oczy
>>> olej palmowy? To tłuszcz stały, w pełni nasycony, jeden z najbardziej
>>> stabilnych tłuszczy w naturze (chyba bardziej odporny na utlenianie od
>>> frytury z łoju wołowego). Tu nic uwodarniać nie trzeba - margarynę to
>>> się z oleju rzepakowego robi (abo innego, tfu, sojowego).
>>
>> Byle co jesz, byle co wiesz.
>
> Jesteś pewien, że ktokolwiek to je?
>
Nie, no skądże!
Przecież to wszystko leży na półkach sklepowych tylko jako sztafaż dla
zdrowych i smacznych produktów! Nikt nie je przecież margaryn, czipsów i
innych takich!
--
Trefniś
|