Data: 2017-09-23 22:54:07
Temat: Re: Mięso puchnie
Od: samya <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 23.09.2017 o 20:20, XL pisze:
> samya <s...@p...onet.pl> wrote:
>> W dniu 19.09.2017 o 20:37, Animka pisze:
>>> W dniu 2017-09-19 o 11:43, t...@g...com pisze:
>>>> Niby to ludzie jedzą w przeświadczeniu że ze względu na zawartość
>>>> żelatyny chroni to przed osteoporozą ale w mojej rodzinie i rodzinach
>>>> moich znajomych bardzo rzadko to występuje dlatego Warszawa kojarzy mi
>>>> się z zimnymi nóżkami (pysznymi) i jeszcze z czymś tam ale zapomniałem
>>>> nazwy.))
>>> Schabowy z kapustą?
>>>>
>>>> Dla mnie normalnością jest olej lniany o smaku sznurka.
>>
>>> Olej lniany zastosowalam tylko raz -do smażenia karpia. Nie nadawał się
>>> do jedzenia. Coś obrzydliwego.
>>> W pracy jedna koleżanka się mądrzyła, że karpia powinno się smażyć na
>>> oleju lnianym.
>>
>> Olej lniany do smazenia ???
>> Przeciez to trucizna, ze o smaku nie wspomne.
>
> Co??? To bardzo zdrowy i dobry olej.
> Tylko taki powinnismy spożywać oprócz rzepakowego.
Owszem, pod warunkiem, ze na zimno.
Trzymany w temp. pokojowej po paru dniach jelczeje, a podgrzany staje
sie po prostu szkodliwy.
>> Olej lniany nawet w lodowce sie szybko utlenia i czasem juz po miesiacu
>> sie nie nadaje do spozycia. Mozna go uzywac wylacznie na zimno.
>
> To nie kupuj litrami, lecz na bieżąco.
Jak zwykle doskonala rada, ale poszlam dalej. Nie kupuje go wcale. Juz.
Wole bardziej stabilne formy zdrowych tluszczow.
|