Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mięso puchnie Re: Mięso puchnie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Mięso puchnie

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt
-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Mięso puchnie
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <opo89e$plo$1@news.icm.edu.pl>
<4...@g...com>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<b...@g...com>
<oppalt$ef6$1@news.icm.edu.pl>
<e...@g...com>
<59c0c6d2$0$662$65785112@news.neostrada.pl>
<59c0e22f$0$5159$65785112@news.neostrada.pl>
<59c0e3e1$0$647$65785112@news.neostrada.pl>
<b...@g...com>
<oprq19$d1f$1@news.icm.edu.pl>
<c...@p...onet.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
From: samya <s...@p...onet.pl>
Date: Sat, 23 Sep 2017 22:55:55 +0200
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:45.0) Gecko/20100101
Thunderbird/45.8.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <s...@f...lasek.waw.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 28
Message-ID: <59c6ca5a$0$15209$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 87.207.64.165
X-Trace: 1506200154 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 15209 87.207.64.165:62666
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:378285
Ukryj nagłówki

W dniu 23.09.2017 o 17:22, Jarosław Sokołowski pisze:
> samya pisze:
>
>>>> Dla mnie normalnością jest olej lniany o smaku sznurka.
>>> Olej lniany zastosowalam tylko raz -do smażenia karpia.
>>> Nie nadawał się do jedzenia. Coś obrzydliwego.
>>> W pracy jedna koleżanka się mądrzyła, że karpia powinno
>>> się smażyć na oleju lnianym.
>>
>> Olej lniany do smazenia ???
>> Przeciez to trucizna, ze o smaku nie wspomne.
>> Olej lniany nawet w lodowce sie szybko utlenia i czasem
>> juz po miesiacu sie nie nadaje do spozycia. Mozna go uzywac
>> wylacznie na zimno.
>
> Tłuszcze roślinne były kiedyś całkiem obce nadwiślańskiej kuchni.
> Smalec z gęsi albo ze świni, to i owszem, ale nie oliwa czy olej,
> bo skąd go brać. To co tłoczono z lnu albo konopii bardziej było
> potrzebne do innych celów. No chyba że post, wtedy czymś ten smlec
> trzeba było zastąpić. Pogląd, że wigilijnego karpia koniecznie
> trzeba na lnianym oleju, zachował się do dzisiaj. Tymczasem olej
> ten jest dobry, ale do malowania.
>
> Jarek
>
A to tez zalezy czego :)

@

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
23.09 Jarosław Sokołowski
24.09 XL
24.09 XL
24.09 Trefniś
24.09 Trefniś
24.09 XL
24.09 XL
24.09 Trefniś
24.09 XL
24.09 Trefniś
24.09 XL
24.09 Trefniś
24.09 stefan
24.09 stefan
24.09 XL
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?