Data: 2020-07-04 20:37:49
Temat: Re: Mrożenie drożdży
Od: Bischoop <B...@v...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2020-07-04, FEniks <x...@p...fm> wrote:
>
> Chętnie się zapoznam z uwagami. Ja też mroziłam takie w złotku, w kostce
> po 42g. Też do tej pory kupowałam na bieżąco, ale postanowiłam
> sprawdzić, jak się miewają te mrożone, no i wyszło co wyszło. Ciasto
> urosło, ale mam wrażenie, że trochę więcej czasu mu to zajęło. No i
> kłopotliwe było odmierzanie tych drożdży, bo się rozpłynęły i przylepiły
> do opakowania. Czytałam, że dobrze mrozić podzielone porcje, ale trochę
> mi trudno przewidzieć, ile akurat będzie mi potrzebne. Zresztą porcja
> 42g nie wydała mi się aż taka wielka, żeby ją dzielić. Ostatecznie z
> trudem wygrzebałam z tego opakowania 20g do tego, co chciałam upiec.
>
Ja raz mialem wiekszy blok 100g zamrozony potem odmrazany w lodowce i
byly drozdze ok i nic nadzwyczajnego nie zauwazulem czy przy chlebie
albo ciastach.
|