Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Szpilka" <s...@s...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Parowar - refleksje.
Date: Fri, 9 Mar 2012 22:40:54 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 50
Message-ID: <jjdtd9$4ij$1@inews.gazeta.pl>
References: <1ad9zjkqtz6ev$.1732ln81523xr.dlg@40tude.net>
<jjdaon$a1t$1@inews.gazeta.pl>
<1ko755wkqrkoc$.1am70vjww6qk9$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 87-206-50-229.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1331329257 4691 87.206.50.229 (9 Mar 2012 21:40:57 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 9 Mar 2012 21:40:57 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <1ko755wkqrkoc$.1am70vjww6qk9$.dlg@40tude.net>
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6002.18463
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18197
X-User: szpilkas
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:343444
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1ko755wkqrkoc$.1am70vjww6qk9$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 9 Mar 2012 17:22:43 +0100, Szpilka napisał(a):
>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:1ad9zjkqtz6ev$.1732ln81523xr.dlg@40tude.net...
>>> Ziemniaki - absolutne nieporozumienie, szkliste, zupełny brak
>>> puszystości,
>>> przesiąknięte i ociekające wilgocią. Czyli - gotuję je nadal
>>> tradycyjnie.
>>
>> A ja dopiero odkryłam niesamowity smak ziemniaka własnie z parowara.
>> Jestem
>> zachwycona. Gotowane z wody traca wszystko co w nich najlepsze.
>>
>
> Moze i tak, ale konsystencja klucha mi w ziemniaku nie pasuje :-)
U mnie nie mają konsystencji klucha.
Może to zależy od rodzaju ziemniaka, a może od wielkości pokrojenia?
>
>>> Ryba, klopsiki mięsne - rewelacja.
>>> Brokuły, cukinia - rewelacja.
>>
>> Marchewka, seler, fasolka szparagowa, kalafior - poezja.
>
> Jeszcze nie robilam, pierwsze wrazenia dopiero, ale wiem z opinii w necie,
> że tak. No i na te ziemniaki się napaliłam, naobiecywałam MŚK jakie pyszne
> będą, a tu klapa.
>
>>
>>
>>> Parówki - mogą być.
>>
>> Nie robiłam.
>>
>> Często robię pierś z kurczaka obsypaną wcześniej różnymi ziołami.
>>
>
> Dziś robiłam rybę, mintaja w przyprawach - bardzo dobry.
Rybę akurat to robiłam sote. W ziołach muszę spróbować.
Ale zawsze do obiadu z parowara robię sos jogurtowy, w różnych smakach
Sylwia
|