Data: 2019-09-20 00:35:53
Temat: Re: Patelnia. Tak dla jaj
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2019-09-19, Majka <k...@g...com> wrote:
> Mam dość przypalonych, zassanych, zgluciałych resztek jaj po smażeniu jajecznicy
lub jaj sadzonych.
> Moja patelnia jest do niczego, nie pierwsza już.
>
> Jaką patelnię polecacie?
> Cena, teflon, ceramika, żeliwo, kształt - bez znaczenia.
> Byle się nie przypalało a jaja odchodziły bez problemu.
Dajesz tam w ogóle jakiś tłuszcz, czy wyłącznie jaja? Bo jeśli jednak
dajesz, to też nie rozumiem problemu. Bez tłuszczu można
przypalić/przywrzec na każdej z teflonową włacznie. Z tłuszczem (np.
boczkiem), żeliwne bywają nieco bardziej kłopotliwe, jeśli tego tłuszczu
za mało.
--
Marcin
|