Data: 2019-09-23 12:23:54
Temat: Re: Patelnia. Tak dla jaj
Od: d...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thursday, September 19, 2019 at 9:20:47 PM UTC+2, Majka wrote:
> Mam dość przypalonych, zassanych, zgluciałych resztek jaj po smażeniu jajecznicy
lub jaj sadzonych.
> Moja patelnia jest do niczego, nie pierwsza już.
>
> Jaką patelnię polecacie?
> Cena, teflon, ceramika, żeliwo, kształt - bez znaczenia.
> Byle się nie przypalało a jaja odchodziły bez problemu.
>
> Majka
To chyba nie do końca zależy od patelni.
Ja na przykład mam niezwykły dar i potrafię przypalić jajecznicę na dowolnej.))
Z 10 lat temu kupiłem patelnię od cyganów. Po "ochrzczeniu" jej olejem jest najlepsza
chociaż ciężka i rączka się rozgrzewa.
|