Data: 2012-01-12 20:25:00
Temat: Re: Pekajace jaja
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 12 Jan 2012 20:54:14 +0100, jerzy.n napisał(a):
> Jak w tytule , gotuje rano jajka na twardo na śniadanie i różnie wychodzi,
> czasami pękają a czasami nie, juz różnie próbowałem i te z lodówki
> wieczorem wykładałem i tez pękały i o co tutaj chodzi ?
Zbyt gwałtowne gotowanie.
Jaja nie pierwszej świeżości.
Albo co...
Włóż jajka do ZIMNEJ wody, przykryj, postaw na ogniu i doprowadź do
wrzenia, odkryj, od zawrzenia gotuj:
- 2 minuty (na miękko) i potem od razu do zimnej wody
- 3 minuty (na półtwardo) i j.w.
- 4 minuty lub nieco więcej (na twardo)
A w ogóle - kup JAJOWAR!
http://allegro.pl/listing.php/search?string=jajowar&
sourceid=Mozilla-search
:-)
--
XL
|