Data: 2013-05-23 10:49:38
Temat: Re: Polska Kuchnia
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 22 May 2013 16:27:31 -0700 (PDT), Stachu Chebel napisał(a):
> Jakieś 2 m-ce temu byłem "przelotem" w tamtych okolicach. Tam
> zatrzymałem się na dobę. Pokoje odstawione na błysk - SUPER. Co się
> zaś tyczy jakości KUCHNI - SYF, ZGLISZCZA, ceny z kosmosu!! Więcej
> tam moja noga nie postanie...
Nie jestem z okolic Poznania, tylko z okolic Kielc. Co zaś do zmian w
polskiej gastronomii, to jak dotąd nie spotkałam się z tym, żeby były to
zmiany na lepsze - dla mnie postępujący regres jest oczywisty, nie wiem,
dokad wymiotło dobrych kucharzy, a może po prostu oni cicho jęczą pod
garbem tzw ekonomiki i gotują jak im każe właściciel knajpy. Kiedyś było
odwrotnie... tzn kucharz się rządził w tym zakresie :-(((
--
XL
"Pierwszy łyk ze szklanki nauk przyrodniczych zmieni ciebie w ateistę,
zaś na dnie szklanki czeka na ciebie Bóg."
Werner Heisenberg, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie fizyki
|