Data: 2017-05-21 12:05:16
Temat: Re: Pyszny biały ser.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .05.2017 o 07:00 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
>> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>> Roman Rogóż
>>>> Tu nie chodzi o to ser, ale o hobby. Jak z wędkarstwem albo winiarstwem
>>>>
>>>
>>> Nie, akurat "tu" chodzi o SER. Żadne tam hobby.
>>> Ser biały z masowej produkcji ZAWSZE jest zbyt kwaśny i ma zbyt ścięte
>>> białko. Jest kwaśną, twardą i rozsypującą się, ciężkostrawną bryłą
>>
>> Albo przeciwnie - przekwaszoną, nieodciśniętą z serwatki bryłą ledwie
>> trzymających się razem gruzełków, pływającą w tejże serwatce.
>
> Ikselka, przestań już obijać się o ściany jak pijak.
> Najpierw krzyk "ZAWSZE jest zbyt kwaśny i ma zbyt ścięte białko",
> ale już za chwilę "Albo przeciwnie".
> :)
>
> Spróbuj choć raz _nie_ _gotować_ słodkiego mleka, nie zniszczysz jego
> białek, co z takim krzykiem krytykujesz!
>
>
Nie wiesz, o czym piszesz.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
|