Data: 2015-07-15 22:51:49
Temat: Re: Re:jajko ugotowane na twardo
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 15 Jul 2015 21:09:55 +0200, Fragi napisał(a):
> Dnia Tue, 14 Jul 2015 17:18:56 +0200, Trefniś napisał(a):
>
>> W dniu .07.2015 o 15:46 krys <k...@p...onet.pl> pisze:
>>
>>> Ikselka wrote:
>>
>>>>> I Ty musiałaś posiłkować się cudzą wiedzą w odpowiedzi na tak
>>>>> infantylne
>>>>> pytanie?
>>>>
>>>> Inwencją,
>>>
>>> Zaiste, odkrywcza ta inwencja. Pewnie w ramach dawania merytorycznych
>>> porad
>>> na każdy temat.
>>
>> Pace in veritas :)
>>
>> Nawet kuchenny profan, wybierający się "na wycieczkę" w rejony, gdzie do
>> najbliższego sklepu setki kilometrów, nie pomyślałby o jajkach ugotowanych
>> "na kilka dni" w zapasie.
>> Menażka, jedna zapałka z draską, woda, drwa i jajko - to wystarczy! Nawet
>> w czasie rzęsistego deszczu.
>> Zresztą jest cała masa lepszych rozwiązań.
>>
>> Tak kończą się pytania "teoretyczne" - brak mi wiary, że pytający chciałby
>> jeść kilkudniowe jaja "na wycieczce". Nawet te bez zielonej obwódki.
>> Obrzydliwość!
>>
> A ja bardzo lubię właśnie jajka na twardo podczas np. długiej podróży :)
> Może to kwestia skojarzeń, ale lubię je wtedy chyba bardziej niż na co
> dzień, i taka podróż z jajkami na twardo i masą dodatków do chrupania w
> postaci warzyw ma swój niepowtarzalny urok :) I kromeczka pełnoziarnistego
> chlebka... :) Oczywiście starszych jajek niż dwudniowe nie jadłam, ale te
> dwudniowe były ok, i nic mi się jeszcze nidgy nie stało, a jestem osobą
> baaardzo wrażliwą :) Współtowarzysze podróży i wycieczek również ok :)
>
Mnie jednak też odstrasza zapach siarkowodoru, jaki się wtedy unosi,
zwłaszcza jeśli konsumpcja odbywa się żtp kameralnie. Jajka na twardo
przechowywane choćby tylko kilka godzin bez lodówki wydzielają nie całkiem
akceptowaln... aurę.
--
XL
"W Europie narasta arogancja Żydów, a nie antysemityzm" - Stanisław
Michalkiewicz: https://www.youtube.com/watch?v=_n8UaecoYBU
Polecam od 5:08
Oraz:
http://www.owp.org.pl/index.php?option=com_content&t
ask=view&id=65&Itemid=11
|