Data: 2012-08-14 08:55:23
Temat: Re: Roztwór do piersi z kurczaka
Od: "artustas" <a...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ed" <e...@i...pl> napisał w wiadomości
news:k0d2s0$iai$1@usenet.news.interia.pl...
> Pamiętam, że moja babcia mięsa typu szynka czy schab zanurzała w jakimś
> roztworze, który sama przygotowywała, na kilka dni, a potem w zależności
> od potrzeby piekła to mięso lub smażyła.
> Zaletą stosowania tego roztworu był chyba dłuższy czas przechowywania
> mięsa w stanie surowym oraz Imo lepszy smak po paru dniach w tym
> roztworze.
> Jak ten roztwór fachowo się nazywa?
> Czy ktoś spotkał się może, stosuje lub poprzez analogię potrafiłby podać
> skład takiego roztworu do piersi z kurczaka?
> Chciałbym kupić sobie kilka piersi z kurczaka, wsadzić do takiego roztworu
> do tygodnia i w zależności od ochoty wyciągać sobie po jednej lub dwie i
> upiec w piekarniku na kolację czy do jakiejś wódeczki.
Może o saletrę chodzi?.
Tak na szybko wyguglane:
http://www.mniammniam.com/Peklowanie_miesa_na_pyszne
__domowe_szynki__schaby_i_karkowki-585a.html
|