Data: 2012-08-17 17:31:38
Temat: Re: Roztwór do piersi z kurczaka
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-08-17 19:26, Waldemar Krzok pisze:
> medea wrote:
>
>
>> Może peklowała, ale - jak już ktoś pisał wcześniej - peklowanie w
>> saletrze ma trochę inne zadanie. Tak się przygotowuje mięso na wędliny,
>> żeby zachowało różowy kolor. Tak z mojego doświadczenia (kucharskiego i
>> konsumenckiego) to chyba tylko golonki się pekluje przed
>> pieczeniem/gotowaniem do spożycia na ciepło. Nie mam pojęcia, czy inne
>> mięsa przeznaczone do jedzenia na ciepło też jest zwyczaj peklować. Być
>> może. Ale nawet jeśli, to na pewno nie mięso drobiowe.
>>
>
> Peklować można też schab i żeberka.
Schab - ok, ale o peklowanych żeberkach nie słyszałam. Myślałam, że
pekluje się głównie mięso przeznaczone do jedzenia na zimno.
Ewa
|