Data: 2012-08-17 17:26:10
Temat: Re: Roztwór do piersi z kurczaka
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea wrote:
> Może peklowała, ale - jak już ktoś pisał wcześniej - peklowanie w
> saletrze ma trochę inne zadanie. Tak się przygotowuje mięso na wędliny,
> żeby zachowało różowy kolor. Tak z mojego doświadczenia (kucharskiego i
> konsumenckiego) to chyba tylko golonki się pekluje przed
> pieczeniem/gotowaniem do spożycia na ciepło. Nie mam pojęcia, czy inne
> mięsa przeznaczone do jedzenia na ciepło też jest zwyczaj peklować. Być
> może. Ale nawet jeśli, to na pewno nie mięso drobiowe.
>
Peklować można też schab i żeberka. Drobiu napewno się nie pekluje.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|