Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Smażone ma być! Re: Sma?one ma by?!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Sma?one ma by?!

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!
enother.net!enother.net!peer01.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com
!feed-me.highwinds-media.com!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfee
d.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news
.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Fri, 28 Nov 2014 01:26:27 +0100 (CET)
From: XL <i...@g...pl>
References: <j9fgnlhoemn8.1am9r92pctkem$.dlg@40tude.net>
<547792fd$0$2659$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Sma?one ma by?!
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Organization: news.neostrada.pl
X-Newsreader: PiaoHong.Usenet.Client.Free:1.65
Lines: 36
Message-ID: <5477c135$0$2161$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 31.61.136.82
X-Trace: 1417134389 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2161 31.61.136.82:3232
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2652
X-Received-Body-CRC: 1299414528
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:359470
Ukryj nagłówki

Trybun <i...@j...ru> Wrote in message:
> W dniu 2014-11-26 o 18:48, XL pisze:
>> http://www.przepisy.pl/blog/dlaczego-mieso-powinno-b
yc-smazone-przed-duszeniem-czy-pieczeniem/
>
> Sorry ?e obok tematu ale ten tytu? postu jest taki inspiruj?cy.. Do
> rzeczy - sk?d kategoryczny ton kucharskich celebrytów gdy chodzi o smak
> potraw. Przyk?ad nie pami?tam ju? jaki program, ale jeden z tych
> celebrytów beszta? jakiego? kucharza/m?okosa za "przesma?enie
> w?tróbki".. Mówi? mu ?e w?troba w ?rodku powinna zosta? czerwona. A ja
> si? pytam - dlaczego ta w?troba powinna zosta? niedosma?ona. Powiem
> szczerze, gdyby mój kucharz poda? mi niedosma?on? w?trob? to wywali?bym
> go na zbit? twarz.. Jakim prawem i na jakiej podstawie taka ?ajza daje
> punkty temu kuchcie, oceniaj?c dosma?on? w?trob? na jedynk??
>

Ja tez nie cierpie podgrzanej surowizny. I uznaje ja za wyjatkowo
obrzydliwe kulinarnie traktowanie miesa. Mieso ma nie byc surowe,
nie tylko ze wzgl. smakowych, ale i dla bezpieczenstwa
bakteriologicznego, no nie ma innej opcji. Cieple surowe miecho
na talerzu - rzyg! Jak chce surowe, to sobie tatara robie i on
musi byc dobrze schlodzony!
Czyli poza tatarem - uznaje tylko mieso porzadnie potraktowane
termicznie, az do samego srodka rowno ugotowane/usmazone/uduszone.
Co zas konkretnie do watrobki to nie lubie smazonej , ja podsmazam
ja tylko wstepnie, bardzo krociutko, kladac wprost na cebuli i
razem podsmazajac w bardzo goracym tluszczu, po czym podlewam
woda, przyprawiam i dusze tylko do momentu az na przekroju nie ma
najmniejszego sladu krwi i krwisty plyn zmieni kolor na braz i
odparuje (dluzej nie, bo bedzie twarda, a ma byc mieciutka jak
krem), sole na koniec.
--
XL


----Android NewsGroup Reader----
http://usenet.sinaapp.com/

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.11 XL
28.11 Aicha
28.11 XL
28.11 Trybun
28.11 Stefan
28.11 wolim
28.11 masti
30.11 XL
30.11 XL
30.11 XL
01.12 Aicha
01.12 FEniks
02.12 Aicha
02.12 XL
03.12 Qrczak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6