Data: 2014-11-27 22:09:34
Temat: Re: Smażone ma być!
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-26 o 18:48, XL pisze:
> http://www.przepisy.pl/blog/dlaczego-mieso-powinno-b
yc-smazone-przed-duszeniem-czy-pieczeniem/
Sorry że obok tematu ale ten tytuł postu jest taki inspirujący.. Do
rzeczy - skąd kategoryczny ton kucharskich celebrytów gdy chodzi o smak
potraw. Przykład nie pamiętam już jaki program, ale jeden z tych
celebrytów beształ jakiegoś kucharza/młokosa za "przesmażenie
wątróbki".. Mówił mu że wątroba w środku powinna zostać czerwona. A ja
się pytam - dlaczego ta wątroba powinna zostać niedosmażona. Powiem
szczerze, gdyby mój kucharz podał mi niedosmażoną wątrobę to wywaliłbym
go na zbitą twarz.. Jakim prawem i na jakiej podstawie taka łajza daje
punkty temu kuchcie, oceniając dosmażoną wątrobę na jedynkę?
|