Data: 2006-05-23 19:50:12
Temat: Re: Sos do pieczonych kotletów mielonych
Od: "Qrczak" <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:e4voic$ilt$1@inews.gazeta.pl...
> Witam i pytam,
>
> Chcę zrobić coś takiego jak tu:
> http://www.winiary.pl/produkt.aspx?id=26&idp=246
> I teraz mam pytanie: jak zrobić taki sos pomidorowo - śmietanowy, a nawet
> bardziej i sam pomidorowy, żeby polać / umoczyć w nim kotlety, wstawić do
> piekarnika i żeby nie wysechł? czy to mają być podduszone pomidory, czy to
> ma być zagęszczone, czy jak?
Ja to bym zrobiła pomidorowy jak do bolognese
> Dysponuję pomidorami zwykłymi (suszonymi też, do smaku), przecierem
> pomidorowym (takim z kartonika, pulpa pomidorowa lekko lejąca się),
> pomidorami w puszce i sosem pomidorowym "z papierka".
> Po drugie, jeśli do takich kotletów pieczonych chcę dodać pieczarek, to
> czy powinnam je poddusić, czy dodać surowe?
Ja bym chwilę podusiła na masełku
> A w ogóle to mam problem z nazewnictwem, bo z mięsa mielonego smażone to
> są kotlety, duszone pulpety, a pieczone co? :))
Pieczety ;-)
Qra
|