Data: 2006-05-23 19:42:04
Temat: Sos do pieczonych kotletów mielonych
Od: Kinga 'Słowotok' <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam i pytam,
Chcę zrobić coś takiego jak tu: http://www.winiary.pl/produkt.aspx?id=26&idp=246
I teraz mam pytanie: jak zrobić taki sos pomidorowo - śmietanowy, a nawet
bardziej i sam pomidorowy, żeby polać / umoczyć w nim kotlety, wstawić do
piekarnika i żeby nie wysechł? czy to mają być podduszone pomidory, czy to ma
być zagęszczone, czy jak? Dysponuję pomidorami zwykłymi (suszonymi też, do
smaku), przecierem pomidorowym (takim z kartonika, pulpa pomidorowa lekko lejąca
się), pomidorami w puszce i sosem pomidorowym "z papierka".
Po drugie, jeśli do takich kotletów pieczonych chcę dodać pieczarek, to czy
powinnam je poddusić, czy dodać surowe?
A w ogóle to mam problem z nazewnictwem, bo z mięsa mielonego smażone to są
kotlety, duszone pulpety, a pieczone co? :))
--
pzdr
K
"Całe życie z wariatami"
[by Pogodno]
|