Data: 2005-09-18 22:29:38
Temat: Re: Sos do spaghetti
Od: "Marcin" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jest wiele prostych sosow. Na szybko mozesz chwilke podsmazyc na oliwie z
oliwek Extra Vergine (!!) pokrojony czosnek (kilka zabkow), moze byc
czerwona cebula, ok 2 malych (ale nie musi) , kilka swiezych pomidorow i
suszone lub swieze chili. Po ugotowaniu spaghetti (lub innej pasty al dente)
polewasz go lekko oliwa z oliwek i mieszasz z sosem, posypujac swiezymi
liscmi bazylii.
Drugi wariant, to pesto (nie bede ci wyjasnial,sam poszukaj), sos ze
swiezych borowikow, swiezego lososia, albo swiezych lisci szpinaku i kilku
zabkow czosnku i wiele innych sosow, sam zaimprowizuj. Wszystko na bazie
oliwy Extra vergin i posypane liscmi bazylii
Smacznego,
Marcin
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:5u42tmamr91k.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Sun, 18 Sep 2005 23:21:30 +0200, Waćpanna lub waćpan interkas, w
> wiadomości <news:dgkloq$ufu$1@news.lublin.pl> zawarł, co następuje:
>
>> Witam,
>>
>> spedzilem ostatnie kilkanascie minut na przeszukiwaniu archiwum grupy,
>> oraz
>> googlowalme troche, ale nic w tym temacie znalezc nie moglem,
>> interesuje mnie dobry sosik do spaghetti, jakby ktos mial jakis
>> sprawdzony
>> przepis chetnie go poznam,
>
> To kiepsko googlowałeś. Mnóstwo propozycji.
> http://glinki.com/?l=ssjdvy
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
> "The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
> Mamo, On obgryza babci paznokcie... Jasiu! Przestań! Bo zamknę trumnę!
|