Data: 2017-01-14 21:57:49
Temat: Re: Używa ktoś marynaty sojowo-cytrynowej?
Od: samya <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 14.01.2017 o 21:38, Pszemol pisze:
> samya <s...@p...onet.pl> wrote:
>> W dniu 14.01.2017 o 20:28, Stokrotka pisze:
>>> Tłuczesz robale w pszewodzie pokarmowym?
>>> Nie lepiej raz a skutecznie ?
>>> Szkoda żołądka jeść takie sosy na co dzień.
>>>
>> A co masz przeciwko sosowi sojowemu i cytrynie ? :)
>> Sos sojowy, o ile prawdziwy, czyli z fermentacji soji - samo dobro.
>> Cytryna tym bardziej.
>> Ja np. bardzo czesto jedno i drugie dodaje do rosolu.
>
> Opowiedz cos wiecej o tej cytrynie w rosole, co?
> Pierwsze słyszę, a rosół robilem nie raz...
>
Nie ma za bardzo czego opowiadac :)
Lubie rosol dosc pikantny, wiec zawsze dodaje odrobine imbiru (jak mam
swiezy to plasterek, jak nie mam to daje w proszku) i pod koniec
gotowania sok z cytryny.
Ilosci nie umiem okreslic - ma wyostrzyc smak, ale nie zdominowac.
Pozdrawiam
@
|