Data: 2012-09-26 11:06:11
Temat: Re: Wanilia
Od: Bbjk <b...@g...comspam>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-09-26 12:43, medea pisze:
> No właśnie nie zamierzałam podgrzewać, chyba że masz jakiś fajny przepis
> na krem waniliowy do tortu bezowego.
> Ja chciałam zrobić taki z bitej śmietany i serka mascarpone (jak do
> tiramisu).
Do bez imo najlepsze jest semifreddo waniliowe + świeże owoce, np.
maliny, poziomki, czy co tam masz :)
Jeśli chcesz, przepis prosty, a niezawodnie pyszny dam.
Można też kupić, same ziarenka wanilii w małym słoiczku, ale nie wiem,
czy u nas, wtedy nie masz dłubania. Ja wydłubuję ziarenka sposobem
Waldkowym z lasek, a je wypatroszone trzymam potem w długim wąskim
słoiczku ze spirytusem, ma się od raz aromat waniliowy.
--
B.
|