Data: 2009-12-07 13:18:50
Temat: Re: Wędzenie.
Od: Jadrys <C...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL pisze:
> Dnia Sat, 05 Dec 2009 23:00:07 +0100, Jadrys napisał(a):
>
>
>> Trochę krócej niż węgorze, ale to chyba nie w tym rzecz - po prostu czuć
>> ja było błotem.. Jeszcze żadna uwędzona przeze mnie ryba nie miała
>> takiego smaku.
>>
>
> Niektórzy moczą ryby przed wędzeniem w solance z mleka pół na pół z wodą
> lub takiej, gdzie jest więcej mleka, niż wody. To autentycznie pozbawia
> ryby posmaku błota - sprawdziłam na rybach do pieczenia, które moczę kilka
> godzin w samym mleku.
>
Gdy złowię następną tołpygę to wypróbuję tą Twoją metodę.
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|