Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: Jadrys <C...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wędzenie.
Date: Thu, 10 Dec 2009 19:22:32 +0100
Organization: http://onet.pl
Lines: 93
Message-ID: <hfre9f$4t5$2@news.onet.pl>
References: <l...@4...net> <hfbhkl$utr$1@news.onet.pl>
<1pxa50e8rm9kh$.12ya4cwqgf539$.dlg@40tude.net>
<hfd222$j68$1@news.onet.pl> <1...@4...net>
<hfel57$b4q$1@news.onet.pl> <hfftic$fsh$1@inews.gazeta.pl>
<hfivdo$ft1$2@news.onet.pl> <1bxh4o594yg6v.1uofw85h8fzki$.dlg@40tude.net>
<hfmja4$nnp$2@news.onet.pl> <hfmleb$k2v$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<hfoedb$ol0$1@news.onet.pl> <hfoonp$pma$1@nemesis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: public-gprs70248.centertel.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1260469360 5029 91.94.147.144 (10 Dec 2009 18:22:40 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 10 Dec 2009 18:22:40 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.5) Gecko/20091204
Thunderbird/3.0
In-Reply-To: <hfoonp$pma$1@nemesis.news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:325762
Ukryj nagłówki
W dniu 2009-12-09 18:51, Prawusek pisze:
> "Jadrys"<C...@y...com> wrote in message news:hfoedb$ol0$1@news.onet.pl...
>
>> Prawusek pisze:
>>
>>> "Jadrys"<C...@y...com> wrote in message
>>>
> news:hfmja4$nnp$2@news.onet.pl...
>
>>>
>>>> XL pisze:
>>>>
>>>>
>>>>> Dnia Mon, 07 Dec 2009 14:19:48 +0100, Jadrys napisał(a):
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>> Qrczak pisze:
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>> W Usenecie Jadrys<C...@y...com> tak oto plecie:
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>>>> Za to po raz pierwszy zaeksperymentowałem z uwędzeniem tołpygi..
>>>>>>>>>> Jednak eksperyment się nie powiódł, - ryba była bardzo niezjadła.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>> W jakim sensie - smakowo, czy za sucha? Ile czasu trzymałeś w
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>> solance?
>>>
>>>
>>>>>>>> Trochę krócej niż węgorze, ale to chyba nie w tym rzecz - po prostu
>>>>>>>> czuć ja było błotem.. Jeszcze żadna uwędzona przeze mnie ryba nie
>>>>>>>> miała takiego smaku.
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>> A karpie wędziłeś? Bo tołpyga to z karpiowatych i do karpia w smaku
>>>>>>> bardzo podobna.
>>>>>>>
>>>>>>> Qra
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>> Tak, wędziłem już karpie. Jednak ich smak, bez żadnych szczególnych
>>>>>> zabiegów przy wędzeniu, był ok.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>> Z tych, co jadłam ostatnio, najbardziej smakują mi jednak pstrągi.
>>>>>
>>>>>
>>> Masełko
>>>
>>>
>>>>> :-)
>>>>> Płocie takie sobie, trochę suche, leszcze i inne - w miarę. Karpia
>>>>> wędzonego nigdy nie jadłam, ponieważ te złowione smażę od razu po
>>>>> przyniesieniu; lubię smażone, nasolone i obsypane tylko mąką - na
>>>>>
> mocno
>
>>>>> rozgrzany olej, żeby pływały, jak frytki.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>> Tak ogólnie to chyba każda ryba (poza jesiotrem i węgorzem no i może
>>>> łososiem) smażona jest smaczniejsza .
>>>>
>>>>
>>> Do piwa najlepszy ostrobok panierowany.
>>>
>>>
>>>
>> Albo małe okonki wielkości palca, spieczone jak frytki i jedzone w
>> całości.. Rarytas.
>>
> A do wódki kilki...
>
>
Kilki?
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|