Data: 2018-02-28 17:03:24
Temat: Re: Z łezką w oku.
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trybun <c...@j...ru> wrote:
> W dniu 2018-02-27 o 00:10, XL pisze:
>> Tak Babcia piekła. Tyle, że zawsze pszenny.
>> https://youtu.be/_Uz782uRctQ
>>
>> I masło. Zapach i smak tego masła, ktore pozwalała mi trochę poubijać,
>> pamiętam do dziś.
>>
>>
>
> Pytanie tylko o co chodzi, o lata młodości czy o smaki?
O wszystko.
> Bo ten chleb
> domowy dzisiaj raczej nie rzuca na kolana smakiem.
>
>
No to się musisz podciągnąć ;-)
A serio - trudno osiągnąć TAMTEN smak. Przecież Babcia piekła z własnej
mąki, z sukcesywnie mielonego w pobliskim młynie własnego ziarna. Zapach
tej mąki do dziś czuję. Świeżo zmielona ma TAKI cudny zapach, że trudno go
nawet opisać i do czegokolwiek porównać. Czy sklepowa mąka jest w ogóle
porownywalna z tamtą?? Nawet zapachu nie ma zadnego. Tylko konserwanty i
antyzbrylacz. :-(((
--
XL
|