Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z łezką w oku.
Date: Wed, 28 Feb 2018 19:32:55 +0100
Organization: private
Lines: 73
Message-ID: <o...@t...home>
References: <5a9493f9$0$558$65785112@news.neostrada.pl>
<5a966855$0$573$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home> <f...@m...uni-berlin.de>
NNTP-Posting-Host: 178-37-188-254.adsl.inetia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1519842782 1635 178.37.188.254 (28 Feb 2018 18:33:02
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 28 Feb 2018 18:33:02 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380280
Ukryj nagłówki
W dniu .02.2018 o 16:48 Waldemar <w...@z...fu-berlin.de> pisze:
> Am 28.02.2018 um 15:50 schrieb Trefniś:
>> W dniu .02.2018 o 09:29 Trybun <c...@j...ru> pisze:
>>
>>> W dniu 2018-02-27 o 00:10, XL pisze:
>>>> Tak Babcia piekła. Tyle, że zawsze pszenny.
>>>> https://youtu.be/_Uz782uRctQ
>>>>
>>>> I masło. Zapach i smak tego masła, ktore pozwalała mi trochę poubijać,
>>>> pamiętam do dziś.
>>>>
>>>>
>>>
>>> Pytanie tylko o co chodzi, o lata młodości czy o smaki? Bo ten chleb
>>> domowy dzisiaj raczej nie rzuca na kolana smakiem.
>>>
>> :O
>> Ale to piszesz o swoim chlebie, albo XL-ki, albo jej babci?
>> Bo chleb domowy w przeważającej części przypadków jest przepyszny w
>> porównaniu z piekarnianym.
>> Ale muszę też przyznać, że ostatnio zaskoczył mnie pozytywnie Chleb
>> Rustykalny z piekarni Hert z Jelcza Laskowic.
>
> A gdzie go można kupić, bo będę krótko w tych okolicach?
Nie podoba mi się, że na swojej stronie piekarnia popadła w bezglutenową,
szkodliwą histerię.
Tutaj lokalizacje sklepów (same miejscowości, konkretów trzeba szukać na
google):
http://piekarniahert.pl/lokalizacje-sklepow/
Wrocław:
https://www.google.pl/search?q=sklepy+hert+wroc%C5%8
2aw&npsic=0&rflfq=1&rlha=0&rllag=51107860,17024546,1
647&tbm=lcl&ved=0ahUKEwi64PG1nsnZAhUC3SwKHUEoApkQtgM
IKQ&tbs=lrf:!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:4&rldoc=1#rlfi
=hd:;si:;mv:!1m3!1d35909.612053314784!2d17.03617615!
3d51.102521800000005!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i448!2i344
!4f13.1;tbs:lrf:!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:4
To samo skrócone:
https://goo.gl/1shgtS
Tylko nie wiem, czy wszędzie trafiają produkty z tego samego pieca, ja
kupuję we Wrocławiu przy ul. Żelaznej 52.
Od razu piszę, że smaczny jest tylko chleb rustykalny (z glutenem, hehe),
reszta nie odbiega od sztancowej produkcji.
Powiem szczerze, że od czasu do czasu zastępuje on mój domowy, a to
naprawdę duży sukces.
--
Trefniś
|