Data: 2015-07-29 17:01:20
Temat: Re: Zmiękczanie mięsa - czym i jak?
Od: Chefu <b...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zastosuj metodę niska temperatura (100C), długie pieczenie.
Wieprzowinę obsmaruj ziołami np: tymianek, czosnek, cayenne.
Marynata: oliwa, sos sojowy, chlapnij octu, mozesz dodac ketchup,
barbacue sos. Do blachy, zalewasz, przykrywasz folią aluminiową i
pieczesz aż będzie się rozrywać na kawałki.
Smacznego
rageofhonor wrote:
> Jak zmiękczyć mięso by było soczyste i praktycznie rozpływało się
w
> ustach? Kiedyś w wietnamskim barze orientalnym jadłem wieprzowinę
lub
> wołowinę o wyżej podanych właściwościach. Ciekaw jestem jak oni
to robią?
> Chciałbym powtórzyć ten efekt na cielęcinie.
|