Data: 2015-07-31 14:13:35
Temat: Re: Zmiękczanie mięsa - czym i jak?
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-07-30 o 13:56, Jarosław Sokołowski pisze:
>
> Porzeczki dały kolor czerwony. Gdy czarne, przetwór może mieć nawet kolor
> czerwonego wina. Z czerwonych będzie to raczej kolor wina różowego.
> Po malinach mógł pozostać aromat -- bo z nich tyle tylko może zostać
> w przetworach. Jeśli udało mu się zagrać z aromatem porzeczek, to już
> bardzo dobrze. Ale veritas, bez którego wina być nie może, to tam był
> buraczany. Gdyż nie sposób ukończyć fermentacji winnej mając same tylko
> porzeczki i maliny. Zatem czerwone to i polskie, ale tak bardziej klarowany
> zacier grunwaldzki, niż wino.
Porzeczki były w tym i czarne, bo kolorek dały zacny.
A poza tym, jak piszesz.
--
B.
|