Data: 2015-07-31 16:32:09
Temat: Re: Zmiękczanie mięsa - czym i jak?
Od: Pszemol <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
bbjk <a...@b...cc> wrote:
> W dniu 2015-07-31 o 16:14, Pszemol pisze:
>
>> Jaki typ wina sama dobierasz zwykle do grila? Jakiś łagodniejszy Merlot czy
>> ostrzejsze Cabernet Sauvignon?
>
> Jeśli niezbyt wiem, co wybrać, biorę Cabernet s. z Nowego Świata
> najczęściej, Chile, Argentyna, RPA.
Też lubię intensywną cierpkość tego typu wina.
> Mięsa jadam mało, więcej ryb, makaronów, czy serów, do tych wolę wina
> lekkie, najczęściej wpadają pod rękę włoskie, portugalskie, hiszpańskie.
U nas najczęściej wpadają pod rękę kalifornijskie, zrozumiale...
> Generalnie uważam, że dobór wina, to męska rzecz i na ogół na to się zdaję.
Wow! Gender? I to taki wyrazisty? :-)
|