Data: 2015-07-31 21:52:51
Temat: Re: Zmiękczanie mięsa - czym i jak?
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak pisze:
>>> Pewnego razu na wakacjach ktoś zaproponował nam wino do grillowanych
>>> przeważnie mięs. Białe, czy czerwone? Wybrałam czerwone. Okazało się
>>> to domowym słodkim produktem zrodzonym z porzeczek i malin.
>>
>> Słodkie wino do grilowanych mięs? :-)) I jak smakowało?
>
> To wcale nie musi źle smakować.
Może wręcz dobrze. Bo inaczej to na cóż na świecie by była kadarka?
Słodkie z tego wychodzi, ale nikt przecież nie powie, że to wino
deserowe. Ja mam nawet pewien opór przy wlewaniu go do kieliszka,
daleko lepiej mu jest w szklance. Wino proste, ale nie prostackie,
i jakże miłe. Na takie okoliczności jest jak znalazł.
Jarek
--
Niech żyje nam towarzysz Stalin,
co usta słodsze ma od malin.
|