Data: 2015-07-31 16:14:11
Temat: Re: Zmiękczanie mięsa - czym i jak?
Od: Pszemol <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
bbjk <a...@b...cc> wrote:
> W dniu 2015-07-31 o 13:55, Pszemol pisze:
>
>> Słodkie wino do grilowanych mięs? :-)) I jak smakowało?
>
> Oryginalnie, bo lubię nowe doświadczenia.
> Im dłużej żyję, tym jest więcej wyrozumiałości dla ludzi. Im więcej
> widziałam, tym mniej rzeczy mnie dziwuje.
W sumie słodkość z mięsem nie jest niczym nowym, bbq czy sosy śliwkowe czy
jabłkowe - jednak ta cierpkość czerwonego wina do ciężkiego grilowanego
mięsiwa idzie ładnie w parze.
Jaki typ wina sama dobierasz zwykle do grila? Jakiś łagodniejszy Merlot czy
ostrzejsze Cabernet Sauvignon?
|