Data: 2015-07-30 01:45:09
Temat: Re: Zmiękczanie mięsa - czym i jak?
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
pan stefan napisał:
> wlewany 1/2 szklanki dobrego polskiego czerwonego wina
A co to takiego?! Jabol -- wiem co to jest, jeśli ktoś mówi, że dobre,
nie będę polemizował, bo to rzecz gustu. Ale polskie czerwone? Rozumiem,
że o kolor chodzi. Wolałbym jednak, by na tak zacnej grupie starano się
równać w górę, nie w dół. Nie jest łatwo w Polszcze zrobić wino czerwone,
bo i nie ma z czego. Zwykle wychodzi wino w kolorze czerwonym. A to nie
to samo.
> Na zewnątrz piekarnika degustujemy czerwone krajowe (winnica na Z
> i parę innych,)
Do Z jeszcze nie doszedłem, a systematyczny jestem w swych przedsięwzięciach
i porządku alfabetu staram się przestrzegać. Zachwyt jeszcze mnie nie powalił.
> W sam raz opróżnimy flaszkę jak gulaszyk dojdzie, najpierw zapadnie
> cisza a potem z pierwsi buchnie pieśń dziekczynna.
I tę flaszke potraktujmy jako usprawiedliwienie. Inaczej bym musiał użyć
słów mocniejszych.
--
Jarek
|