Data: 2015-07-30 00:26:37
Temat: Re: Zmiękczanie mięsa - czym i jak?
Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pan Pszemol napisał:
>> Zastosuj metodę niska temperatura (100C), długie pieczenie.
>> Wieprzowinę obsmaruj ziołami np: tymianek, czosnek, cayenne.
>> Marynata: oliwa, sos sojowy, chlapnij octu, mozesz dodac ketchup,
>> barbacue sos. Do blachy, zalewasz, przykrywasz folią aluminiową
>> i pieczesz aż będzie się rozrywać na kawałki.
>>
>> Smacznego
>
> Jak "zalewasz" to chyba będzie się gotować a nie piec? ;-)
Jeśli tylko "obsmarowane", to może być pieczone.
Jarek
--
Przy kościołku,
Mój aniołku,
Koronka,
Żonka,
Pieczonka.
|