Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Żurrrrr Re: Żurrrrr

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Żurrrrr

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: Jan Werbiński <j...@j...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Żurrrrr
Date: Thu, 12 Feb 2009 15:51:46 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 36
Message-ID: <gn1d6b$7oc$2@atlantis.news.neostrada.pl>
References: <gn13us$a71$1@nemesis.news.neostrada.pl> <gn1a0t$7ca$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: emo34.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1234450444 7948 83.15.174.34 (12 Feb 2009
14:54:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Feb 2009 14:54:04 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5579
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:320219
Ukryj nagłówki

Użytkownik "Barto" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gn1a0t$7ca$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Jan Werbiński" <j...@j...com> napisał w
> wiadomości news:gn13us$a71$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>> Jak zakwasić mąkę na żurek? Wszędzie znajduję przepisy z użyciem
>> gotowego, naładowanego konserwantami żurku w proszku.
>
>
> Na tej stronie
> http://pychotka.pl/pychotka/index.php?option=com_con
tent&task=view&id=414&Itemid=122
> znalazłem taki przepis:
> PRZEPIS NA WŁASNY ŻUR
> Na targu kupujemy mąkę żytnią "żurek" / bardzo gruby przemiał /Wsypujemy
> do gliniaka i zalewamy trzema objętościami wody, dodajemy lekko zmiażdżony
> czosnek i piętkę żytniego chleba. Całość odstawiamy w ciepłe miejsce na
> parę dni. Następnie rozlewamy do butelek i do lodówki.

A ciekawe. Wypróbuję.
Żytnia 720ka chyba będzie ok? Następna w kolejności w młynie to razowa 1800.
Chlebowy robię na 720ce.

>
> Natomiast tu:
> http://home.arcor.de/zjazd05/swietaWielkanocne/Kuchn
ia/index.html#Zur jest
> przepis na żur z mąki pszennej, ale myślę, że z powodzeniem można użyć do
> tego celu mąki żytniej.

A coś testowałeś na sobie? :)


--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.02 Panslavista
12.02 Panslavista
12.02 Panslavista
12.02 Panslavista
12.02 J-23
14.02 Panslavista
14.02 Anka P.
14.02 Walkie!
15.02 Panslavista
15.02 Walkie!
16.02 Kyllyan
16.02 Panslavista
16.02 Ikselka
16.02 Panslavista
16.02 Ikselka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.