Data: 2009-02-12 14:49:22
Temat: Re: Żurrrrr
Od: Jan Werbiński <j...@j...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gn18pa$cnn$1@opal.icpnet.pl...
> Jan Werbiński pisze:
>> Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> news:gn15te$9d9$1@opal.icpnet.pl...
>>> To jest zakwas, ktory producent zrobil i zapakowal w butelki ;)
>>> Jedyny obrazek, jaki znalazlam to http://www.zphbanpol.com.pl/?a=3
>>> Czesto w sklepach stoi w lodowce, stad moja teza o braku konserwantow, a
>>> w skladzie ma wlasnie maka zytnia.
>>
>> Ale po co mam chodzić po sklepach, jeżeli wszystkie składniki mam w domu
>> w ilościach wystarczających na obiad dla 1000 osób???
>> Nie wydaje Ci się to bez sensu???
>
> Nie, a czemu ma byc? Wyjscie do sklepu w sprzyjajacych warunkach to 5
> minut, a na zakwas trzeba kilka dni poczekac.
Mam dużo czasu. Bardzo dużo. Mogę czekać. Mogę w tym czasie jeść coś innego.
8-)
> No, ale ja nigdy nie robilam zurku dla 1000 osob, na 2 kilka razy do roku
> szkoda by mi bylo calego zachodu z samodzielnym robieniem zakwasu.
Zakwas do chleba, to 3 minuty dziennie przez 3-4 dni.
Nie lepiej poświęcić te kilka minut i zaoszczędzić znacznie więcej dzięki
uniknięciu alergii czy chorób cywilizacyjnych?
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
|