Data: 2015-02-15 14:26:50
Temat: Re: bigos
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 15.02.2015 o 13:32, Trybun pisze:
> W dniu 2015-02-15 o 00:40, Anai pisze:
>> W dniu 14.02.2015 o 19:52, Trybun pisze:
>>
>>> Za mało mięsa i kiełbasy do tej ilości kapusty. Nie ma potrzeby dodawać
>>> tej białej kapusty do kwaszonej. Także zbędne sa te wszystkie kostki
>>> rosolowe i maggi. Warto za to dodać śliwki suszone/wędzone i kminek.
>>> Także ten przecier pomidorowy to nie jakaś konieczność.
>>
>> Może to miał być bigos dworcowy...
>> - a jeśli nie to dodałabym do tej listy wina ciut :)
>>
>
> Jak zwał tak zwał, najważniejszy jest smak. A jak dla mnie dominujący
> aromat glutaminianu sodu z kostek czy koncentratu pomidorowego z słoika
> jest w bigosie nie do przyjęcia. Pewnie wino by nie zaszkodziło, ale czy
> nie zdominuje smaku?
W sumie się zgodzę, ale czy glutaminian sodu jest w ogóle wyczuwalny?
--
Wiesiaczek (dziś z DC)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|