Data: 2015-02-15 13:32:15
Temat: Re: bigos
Od: Trybun <i...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-02-15 o 00:40, Anai pisze:
> W dniu 14.02.2015 o 19:52, Trybun pisze:
>
>> Za mało mięsa i kiełbasy do tej ilości kapusty. Nie ma potrzeby dodawać
>> tej białej kapusty do kwaszonej. Także zbędne sa te wszystkie kostki
>> rosolowe i maggi. Warto za to dodać śliwki suszone/wędzone i kminek.
>> Także ten przecier pomidorowy to nie jakaś konieczność.
>
> Może to miał być bigos dworcowy...
> - a jeśli nie to dodałabym do tej listy wina ciut :)
>
Jak zwał tak zwał, najważniejszy jest smak. A jak dla mnie dominujący
aromat glutaminianu sodu z kostek czy koncentratu pomidorowego z słoika
jest w bigosie nie do przyjęcia. Pewnie wino by nie zaszkodziło, ale czy
nie zdominuje smaku?
|