Data: 2013-04-17 21:21:47
Temat: Re: jak upiec domowy chleb?
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2013-04-17 15:35, obywatel krys uprzejmie donosi:
> tomjas wrote:
>
>>> Melvit robi i zwykłą, i razową, w jednakowych opakowaniach)?
>>
>> Ja startowałem zkwas ze zwykłej 720 - czy to coś nie tak?
>> Chleb i zakwas wychodzi ok.
>
> Zaraz nie tak...
> Po prostu doświadczenie mi mówi, że razowa lepiej rokuje.
Mój "zacierek" od początku pracuje na 720 i ma się bardzo dobrze.
> Miałam kiedyś mąkę załatwioną z piekarni, i zakwas mi na tej mące normalnie
> zdechł:-(. Wydumałam, że czegoś dodają do mąki dla piekarń, jakiś
> antybiotyk, antygrzyb czy coś...
Polepszacze, ot.
Q
--
Ja tam nie jestem socjopatą. Umiem doskonale udawać, że lubię ludzi.
|