Data: 2013-04-17 23:37:22
Temat: Re: jak upiec domowy chleb?
Od: animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-04-17 22:25, krys pisze:
> Qrczak wrote:
>
>>
>> Moja tylko uwaga ogólna: błotka wcale nie trzeba tykać nawet palcem.
>> Wszystko wystarczy zamiąchać łychą. Do foremek wciepać też łychą.
>
> Ale Qro, weź pod uwagę, że pieczesz ZTCW żytni, a ja mam pszenno - żytni.
> Ja tam się w swoim błotku solidnie babrzę, bo łychą to ja se mogę... Jakbym
> dała tyle wody, że dałby się łychą wyrobić, to nie ma bata, upadnie.
Jak piekłam córce bezglutenowe to wyrabialam mikserem. Trochę rzadsze
ciasto bylo, ale w piecyku wyparowało.
--
animka
|