Data: 2013-04-18 00:41:00
Temat: Re: jak upiec domowy chleb?
Od: masti <g...@t...hell>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia pięknego Thu, 18 Apr 2013 00:22:26 +0200 osobnik zwany JBP napisał:
> Użytkownik "masti" <g...@t...hell> napisał w wiadomości
> news:kkmvne$53m$3@dont-email.me...
>> Dnia pięknego Wed, 17 Apr 2013 19:36:48 +0200 osobnik zwany JBP
>> napisał:
>
>>> Chyba zaczyn drożdżowy urządzi sobie spacer przed pieczeniem :) 30 dag
>>> drożdży dotyczy 10 bochenków, tylko wówczas musisz pomnożyć przez 10
>>> pozostałe składniki.
>>>
>> e tam. Jakoś nie widzę przechadzającego się zaczynu :)
>>
>> To jest przepis na szybko. W oryginale ten chleb nie był odkładany do
>> wyrośnięcia bo autorce zawsze się spieszy. Więc stąd pewnie więcej
>> drożdży
>>
>>
> Masti, ale pomyśl logicznie - 30 _DEKAGRAMÓW_ drożdży na 50 _DEKAGRAMÓW_
> mąki ???
> Albo inaczej - 300 gramów na 500 gramów, 0,3 kg na 0,5 kg ... ? To nie
> pośpiech, za dużo nawet na sprint ;)
30g oczywiście nie 300 :)
--
mst <at> gazeta <.> pl
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię, to grunt zabija!" T.Pratchett
|