Data: 2013-04-18 16:06:52
Temat: Re: jak upiec domowy chleb?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 18 Apr 2013 00:22:26 +0200, JBP napisał(a):
> Użytkownik "masti" <g...@t...hell> napisał w wiadomości
> news:kkmvne$53m$3@dont-email.me...
>> Dnia pięknego Wed, 17 Apr 2013 19:36:48 +0200 osobnik zwany JBP napisał:
>
>>> Chyba zaczyn drożdżowy urządzi sobie spacer przed pieczeniem :) 30 dag
>>> drożdży dotyczy 10 bochenków, tylko wówczas musisz pomnożyć przez 10
>>> pozostałe składniki.
>>>
>> e tam. Jakoś nie widzę przechadzającego się zaczynu :)
>>
>> To jest przepis na szybko. W oryginale ten chleb nie był odkładany do
>> wyrośnięcia bo autorce zawsze się spieszy. Więc stąd pewnie więcej drożdży
>>
>
> Masti, ale pomyśl logicznie - 30 _DEKAGRAMÓW_ drożdży na 50 _DEKAGRAMÓW_
> mąki ???
> Albo inaczej - 300 gramów na 500 gramów, 0,3 kg na 0,5 kg ... ?
> To nie pośpiech, za dużo nawet na sprint ;)
>
> Pozdrawiam,
> JBP
Drożdże to grzyby - może to ma być chleb grzybowy?
:-)
--
XL
Rektor Politechniki Warszawskiej... śpiewa, proszempaństwa:
http://www.youtube.com/watch?v=0lefToSdo-c
|