Data: 2013-04-18 00:22:26
Temat: Re: jak upiec domowy chleb?
Od: "JBP" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "masti" <g...@t...hell> napisał w wiadomości
news:kkmvne$53m$3@dont-email.me...
> Dnia pięknego Wed, 17 Apr 2013 19:36:48 +0200 osobnik zwany JBP napisał:
>> Chyba zaczyn drożdżowy urządzi sobie spacer przed pieczeniem :) 30 dag
>> drożdży dotyczy 10 bochenków, tylko wówczas musisz pomnożyć przez 10
>> pozostałe składniki.
>>
> e tam. Jakoś nie widzę przechadzającego się zaczynu :)
>
> To jest przepis na szybko. W oryginale ten chleb nie był odkładany do
> wyrośnięcia bo autorce zawsze się spieszy. Więc stąd pewnie więcej drożdży
>
Masti, ale pomyśl logicznie - 30 _DEKAGRAMÓW_ drożdży na 50 _DEKAGRAMÓW_
mąki ???
Albo inaczej - 300 gramów na 500 gramów, 0,3 kg na 0,5 kg ... ?
To nie pośpiech, za dużo nawet na sprint ;)
Pozdrawiam,
JBP
|