Data: 2013-04-17 21:25:20
Temat: Re: jak upiec domowy chleb?
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2013-04-17 15:40, obywatel Iza uprzejmie donosi:
> Użytkownik "krys" napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:516ea09c$0$26708$6...@n...neostrad
a.pl...
>
> Mam nadzieję, że zakwas wystartowałaś z razowej mąki (bo zapomniałam, że
> Melvit robi i zwykłą, i razową, w jednakowych opakowaniach)?
>
>
> Zapisałam dokładnie i z kartką byłam w sklepie. Kupiłam żytnią razową i
> z niej zrobiłam zakwas. Żytnią 720 też kupiłam na zaś, by w końcu upiec
> wymarzony chlebek.
>
> No i wiesz, ze ta druga porcja zakwasu, co zostanie, to do lodowki i na
> następny raz powtórka - rozmnażanie i do lodówki;-)
>
> O dzięki za tą informację. Zapewne zastanawiałabym się co robić z druga
> częścią za te wyczekiwane 5 dni...
Dobrze wypracowany zaczyn spokojnie i z miesiąc w lodówce potrafi
przeczekać.
Ale te wszystkie odkrycia jeszcze przed Tobą. Czego Ci życzę.
Q
--
Ja tam nie jestem socjopatą. Umiem doskonale udawać, że lubię ludzi.
|