Data: 2013-04-17 21:26:42
Temat: Re: jak upiec domowy chleb?
Od: tomjas <t...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 17 Apr 2013 21:15:01 +0200, Qrczak wrote:
> Dnia 2013-04-17 15:28, obywatel tomjas uprzejmie donosi:
>> On Wed, 17 Apr 2013 12:08:23 +0000 (UTC), piecia aka dracorp wrote:
>>> Dnia Wed, 17 Apr 2013 09:36:26 +0200, krys napisał(a):
>>>
>>>> Gdzie kupujesz mąkę 720?
>>> U mnie na szczęście mam możliwość zakupu mąki 2000 pszennej lub żytniej
>>> po około 2zł. Niedaleko są młyny. I tylko z takiej piekę chleb.
>>>
>> Zazdroszczę... Ja niestety piekę na tej 720, ale za dodaję szklankę
>> sparzonych otrębów (czy też otrąb:) na kilo mąki, żeby polepszyć jakość
>> chleba.
>
> A sparzasz czemuż?
>
A sparzam temu(ż), że suche wyciągają wilgoć z chleba i jest wtedy
kruszący się:). Tak czy inaczej zawsze daję sparzone i chleb jest ok.
Raz dałem suche i chleb się strasznie kruszył.
|