Data: 2015-03-30 13:07:13
Temat: Re: jaki blender do orzechow ?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
news:slrnmhi61n.686.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
> Pan Pszemol napisał:
>
>>>> zeby sie nie "dlawil" przy robieniu masla z orzechow czy migdalow.
>>>
>>> Nie ma takiej możliwości, żeby się nie dławił. Co zaś do samego
>>> rodrabniania na sucho - trzeba dodać nieco bułki tartej lub kaszy manny,
>>> która wchłonie tłuszcz z orzechów i nie będą się zlepiać w tłustą bryłę.
>>
>> Wydawało mi się, że gdy robisz masło orzechowe to właśnie celem Twoim
>> jest
>> tłusta bryła i dodatki kaszy czy bułki tartej będą trochę sprzeczne z
>> logiką
>> :-0
>
> Dla prawdziwego fachowca taka robota to jak bułka z masłem.
Czytałem skład kilku różnych maseł orzechowych i bułki tartej ani kaszy tam
nie ma.
|