Data: 2006-04-09 08:33:48
Temat: Re: kaczka pieczona - jak?
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Sposób pieczenia - kładę przyprawioną kaczkę na ruszt, pod spód daję
> blachę będącą w standardowym wyposażeniu piekarnika. Na blachę leję wodę i
> w trakcie pieczenia uzupełniam ją w miarę potrzeby - uwaga- nie zapomnij o
> uzupełnianiu! Jest to świetny sposób pieczenia, bo:
> - tłuszcz ścieka na blachę do wody, więc nie ma swądu spalonego tłuszczu
> - kaczka jest b. soczysta
> - ma pięknie zrumienioną skórę
> Piekę w termoobiegu, ok 200 st. C.
> Pozdr. Ewa
I jest dopieczona w środku a nie spalona na wierzchu? Jak długo ją pieczesz?
Dzięki bardzo.
Pozdrawiam.
Barbara
|