Data: 2007-11-12 01:37:21
Temat: Re: rozpadajaca sie ryba
Od: "yur@s" <p...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bumba Bumbinska" <a...@W...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:fh840b$fek$1@inews.gazeta.pl...
> Bez wzgledu na to czy kupie swieze filety czy zamrozone, podczas smazenia
> ryba sie rozpada. Zamiast wyjac z patelni rybe w ksztalcie fileta czy
> kostki
> wyjmuje rozsypujaca sie breje.
> Nie pomaga panierowanie, tudziez kladzenie na rozgrzany olej. Zawsze jest
> to
> samo.
Ryba musi byc rozmrozona i wysuszona, ja po rozmrozeniu ryby, ewentualnym
skropieniu jej sokiem z cytryny lub jakas przyprawa wysuszam dokladnie
papierowymi recznikami. Dopiero potem w jajko i albo maka lub tarta bułka i
wychodzi swietna po smazeniu.Sprawdz i napisz jak ci wyszła wedlug mojego
przepisu.
|