Data: 2007-11-12 13:29:26
Temat: Re: rozpadajaca sie ryba
Od: "Natek" <n...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bumba Bumbinska" <a...@W...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:fh840b$fek$1@inews.gazeta.pl...
> Macie jakis pomysl na usmazenie ryby w ksztalcie ryby?
Sposób na filety mrożone (nie w kostkach):
Potrzymaj kilkadziesiąt sekund pod bieżącą zimnawą wodą,
żeby rozmarzła tylko cieniutka wierzchnia warstwa,
osusz papierowym ręcznikiem, natrzyj przyprawami,
obtocz w mące, smaż w niezbyt wysokiej temperaturze.
Ja smażę na maśle lub maśle wymieszanym z oliwą.
Gdy rybę położysz na patelni, nie dotykaj jej,
dopóki się całkiem nie usmaży od spodu
- żadnego przesuwania ani podnoszenia w międzyczasie.
Przewrócić też trzeba ostrożnie.
Jeśli zależy ci, żeby się nie rozpadły ani trochę, wybieraj
małe filety - łatwiej je przewrócić.
Natek
|