Data: 2010-10-13 09:10:53
Temat: Re: wywar z miesa wolowego
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 13 Oct 2010 10:16:17 +0200, Panslavista napisał(a):
> "misiczka" <i...@g...com> wrote in message
> news:i93oqq$pga$1@news.onet.pl...
>>
>> Użytkownik "flower" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
>> news:4cb55861$0$21010$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>>>
>>> Papryka jest teraz tania, więc może zupę gulaszową, nazywaną bogracz, z
>>> węgierskiego bogracsgulyas. Czy jakoś tak.
>>> Przepisów bez liku, sam sobie wybierzesz taki najbardziej pasujący.
>>
>> Też glosuję za gulaszową :)
>>
>> --
>> misiczka
>
> Gulasz to zupa mięsna, a nie rosół... I nie ma nic wspólnego z polskim
> gulaszem tak jak leczo z polskim leczem.
Dokładnie.
Bogracsgulyas rzecz pyszna, ale robi sie go na podsmazonym i duszonym
mięsie, nie na rosole.
|